Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Timmernabbens IF Seniorlag Herrar

10 mars 2018
10:00

Bäckebo GOIF

Referat: Timmernabbens IF - Bäckebo GOIF

Gårdagens match i Hyundai cup slutade med en 2-1 seger mot Bäckebo. Underläge 0-1 i halvtid men vi vänder på steken med 2 mål sista 6 min av andra.
Första halvlek är inte bra från vår sida. Jag ville att vi skulle komma hem lite med laget från start idag, inte pressa så högt utan försöka hålla ihop lagdelarna och göra det svårt för Bäckebo att ta sig igenom. Tyvärr blev vi väldigt passiva över hela banan i försvarsspelet. Vi kom steget försent in i press, steget efter i närkamper och vi hamnade väldigt långt ner med nästan hela laget runt eget straffområde stundtals. Det gjorde att Bäckebo fick ganska mycket att säga till om i första halvlek och hotade vårt straffområde ett flertal gånger. Vi hamnade i knät på vår backlinje och fick freda oss vid straffområdet. Där gjorde vi det bra, de skapade inte särskilt många chanser men det fanns tendenser till att de kunde kommit igenom fler gånger än vad de gjorde. Vårt anfallsspel fick vi inte igång särskilt mycket av heller. Vi blev lite passiva där också. Mindre rörelse utan boll gav färre passningsalternativ, slarv i passningsspelet gav motståndarna bollen lite för enkelt. Trots detta är det en jämn första halvlek tycker jag. Bäckebo dominerar inte men vi kommer inte upp i den nivå vi vet att vi kan. Bäckebo tar ledningen med 1-0 i den 39:e minuten. De kommer runt på vår högerkant, inspel längs backen som går förbi alla och de trycker in 1-0 vid bortre stolpen. Inte orättvist sett till spelet på plan men vi borde gjort något mål i första också. Vi har 2-3 rena frilägen som vi tyvärr bränner både innan och efter deras mål.
I halvtid är varken jag eller laget nöjda med vad vi presterat. Inför andra ändrar vi taktik och organisation. Full press är det som gäller, mycket aggressivare spel över hela banan och vi måste våga hålla upp laget mer är det vi enas om.
Oj vilken skillnad det blev! Det märks redan från minut 1 att det är en annan aggressivitet i laget. Vi vinner boll högt upp i banan. Vi kommer in i situationer där vi är både 2 mot 1 och 3 mot 1 stundtals och vinner boll. Vi tillåter inte Bäckebo att bygga upp något spel överhuvudtaget. De får lyfta långt och de bollarna tar vi hand om också. När vi har boll är det mer rörelse och bättre passningskvalitet. Vi tar mer löpmeter och hotar deras försvarslinje mer och mer. Vi kommer fram till lägen och vi tar avsluten och vi är nära flera gånger att kvittera. Vi fortsätter att jobba på och äga andra halvlek och till slut får vi utdelning också. Kvitteringen kommer i 39:e minuten genom August på straff. Hands på Bäckeboförsvarare och säker straff av August till 1-1. Direkt på deras avspark vinner vi tillbaka bollen och lyfter den bakom deras backlinje in i straffområdet till höger. Deras målis rusar ut och ska ta den, Fille på språng och är före, rundar mv och spelar snett inåt , där kommer August och kastar sig fram och är centimetrar från att nå den och peta in 2-1. Några mintuter senare får vi inkast på högerkanten i höjd med straffområdet. Gabbe kastar långt längs med straffområdet, bollen går förbi Filip och där står August och klapper till på ett tillslag och vi har 2-1. De sista minutrarna försöker Bäckebo flytta fram och skapa något men vi håller tätt och tar med oss alla 3 poängen från matchen. Härligt!!
Jag hoppades få en del svar av laget idag och det fick jag absolut. Både i första och andra halvlek. Även om första inte var bra så finns det många saker att ta med sig därifrån som vi kommer ha nytta av. Andra halvlek är riktigt rolig att skåda från bänken. Där är vi klart bättre än våra motståndare. Imponerad av grabbarna att vända matchen dels målmässigt men framförallt vända på matchbilden så som vi gjorde. Från att ha varit en jämn första med lite plus för Bäckebo så äger vi andra totalt. Micke har det oerhört lugnt i målet i andra, vi gör ett väldigt bra jobb i försvarspelet över hela banan samt att vi har ett klart positivt anfallsspel där vi kommer fram till fina lägen. Och trots att tiden rinner iväg fortsätter vi tro på det och jobba vidare vilket också gav resultat. Bra jobbat boys!!
Vi får inte glömma att plussa Jögge för den fina belöningen i omklädningsrummet efteråt. Där har han styrt upp med kokplatta, kastrull, korv med bröd och kaffe som fanns färdigt när matchen var slut. Finfint initiativ Jörgen!!
Ny träningsvecka, sen väntar derby mot Fliseryd på lördag klockan 10.00 på konstgräset i Mönsterås. Hoppas vi ses då.